LSP hoe werkt het? – Huisartsenpraktijk de Vlieter – Scherpenzeel
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk de Vlieter
Vijverlaan 4D 3925EM
Scherpenzeel

« Terug naar het overzicht

LSP hoe werkt het?

Je huisarts en je apotheken kunnen jouw medische gegevens delen met andere zorgaanbieders. Bijvoorbeeld als een andere arts of apotheek je medische gegevens nodig heeft om je snel, goed en veilig te helpen. Het delen van je medische gegevens gebeurt via het Landelijk Schakelpunt (LSP). Maar alleen als jij dat goed vindt.

Je huisarts en apotheken zijn bekend met jouw medische gegevens. Daarom kunnen ze je snel, goed en veilig behandelen. Maar moet je (met spoed) naar een andere arts of apotheek? Of kom je bij een specialist of apotheek in het ziekenhuis of een andere zorginstelling? Dan is het belangrijk dat een andere arts of apotheek je belangrijkste medische gegevens kan bekijken en je óók snel, goed en veilig kan behandelen. En je hoeft niet steeds opnieuw je medische gegevens te vertellen.

Het Landelijk Schakelpunt is een zorginfrastructuur: een netwerk waar zorgaanbieders op kunnen aansluiten. Via dit netwerk kunnen zij medische gegevens over hun patiënten raadplegen in elkaars systemen – 24 uur per dag, zeven dagen in de week. Het Landelijk Schakelpunt is hiervoor speciaal ontwikkeld en beveiligd.

Publicatiedatum: 22-10-2020