Team – Huisartsenpraktijk de Vlieter – Scherpenzeel
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk de Vlieter
Vijverlaan 4D 3925EM
Scherpenzeel

Team

Bij huisartsenpraktijk De Vlieter werkt een team van huisartsen, doktersassistenten, praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundigen samen om u de beste zorg te geven.
U kunt naar beneden scrollen, tot onder de foto’s, voor meer informatie over de medewerkers.

Wij stellen ons graag aan u voor:

Beschikbare dagen:

MaDiVr

Drs. van Melick werkt sinds 2008 bij De Vlieter. Sinds 2014 is zij praktijkhouder. Daarnaast is

Astrid Bosch

Huisarts

Beschikbare dagen:

MaWo

Dr. Bosch werkt sinds januari 2021 als waarnemend huisarts bij De Vlieter. Na afronding van haar

Helen Kraak

Huisarts

Beschikbare dagen:

WoDo

Drs. Kraak werkt sinds januari 2019 met veel plezier als waarnemend huisarts bij praktijk De Vlieter.

Annelie Tromp

Huisarts in opleiding

Beschikbare dagen:

MaDiVr

Drs. Tromp werkt sinds 1 september 2021 als Huisarts In Opleiding bij praktijk De Vlieter. Voordat

Désiré Drenthe

Doktersassistente

Beschikbare dagen:

DiWoDoVr

Aanwezig: dinsdag, woensdag, donderdagochtend en vrijdagochtend.

Marion Slakhorst

Doktersassistente en spreekuurondersteuner

Beschikbare dagen:

MaDiDoVr

Aanwezig: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagochtend.

Naast haar taken als doktersassistente richt zij zich op het

Astrid Bisschop

Doktersassistente

Beschikbare dagen:

MaWo

Aanwezig: maandag en woensdagochtend.

Monica Brandsma

Doktersassisstente

Beschikbare dagen:

WoVr

Aanwezig: woensdagochtend en vrijdag.

Miriam Rutten

Praktijkverpleegkundige diabetes, COPD en CVRM

Beschikbare dagen:

Do

Onze praktijkverpleegkundige Miriam Rutten doet zelfstandig spreekuur voor (leefstijl)begeleiding van mensen met hoge bloeddruk, hoog cholesterol,

Marchien van Dijk

Praktijkverpleegkundige ouderenzorg

Beschikbare dagen:

MaDiDoVr

BIG-nummer 09043532630

Aanwezig: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Haar taken richten zich met name op het

Caroline Brand

Praktijkondersteuner ggz volwassenen

Beschikbare dagen:

WoDoVr

Caroline Brand is psycholoog en werkt sinds 2016 in Het Foort als POH-GGZ voor alle huisartspraktijken.

Alberdien Polinder

Praktijkondersteuner ggz volwassenen

Beschikbare dagen:

MaVr

Alberdien Polinder heeft veel ervaring vanuit diverse functies als maatschappelijk werker en heeft daarnaast de POH-GGZ

Elmira Karels

Praktijkondersteuner GGZ volwassenen

Beschikbare dagen:

DiDo

Elmira Karels is psycholoog en heeft in de geestelijke gezondheidszorg gewerkt. Sinds 2014 werkt zij als

Carien van der Linde

SOH jeugd ggz

Beschikbare dagen:

Di

Voor kinderen tot 18 jaar is kinderpsycholoog Carien van der Linde werkzaam in onze praktijk. Zij

 

Huisartsen

Drs. van Melick werkt sinds 2008 bij De Vlieter. Sinds 2014 is zij praktijkhouder. Daarnaast is drs. van Melick als huisartsopleider verbonden aan het UMC Utrecht. In die rol begeleidt zij een afgestudeerd arts die zich verder specialiseert tot huisarts. Haar werkdagen bij de Vlieter zijn maandag, dinsdag en vrijdag.

Drs. Kraak werkt sinds januari 2019 met veel plezier als waarnemend huisarts bij praktijk De Vlieter. Daarvoor heeft zij ook als huisarts in opleiding in de praktijk gewerkt. Haar vaste werkdagen zijn woensdag en donderdag.

Dr. Bosch werkt sinds januari 2021 als waarnemend huisarts bij De Vlieter. Na afronding van haar geneeskunde opleiding is Dr. Bosch gepromoveerd op het gebied van kinderinfectieziekte. Na een jaar in Engeland op de kinderafdeling te hebben gewerkt, heeft ze zich verder gespecialiseerd in huisartsengeneeskunde. Haar werkdagen bij De Vlieter zijn maandag en woensdag. Daarnaast kunt u haar soms ook op een andere dag treffen.

Drs. Tromp werkt sinds 1 september 2021 als Huisarts In Opleiding bij praktijk De Vlieter. Voordat zij aan de opleiding tot huisarts begon, heeft zij werkervaring opgedaan bij Interne Geneeskunde, Cardiologie en Ouderengeneeskunde. Haar vaste werkdagen zijn maandag, dinsdag en vrijdag. 

 

Assistentes

Ons vaste team van assistentes bestaat uit Désiré, Marion, Astrid en Monica. De assistente zorgt ervoor dat de organisatie van de praktijk zo goed mogelijk loopt. Zij staat u als eerste te woord aan de telefoon en aan de balie. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het terugbelspreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. Ook kan ze u veel adviezen geven aangaande uw ziektebeeld. Daarnaast hebben zij een dagelijks eigen spreekuur voor bijvoorbeeld het uitspuiten van oren, het maken van uitstrijkjes, wonden verbinden, injecties geven etc. Meer informatie over hun spreekuur vindt u onder het kopje ‘Afspraken’.

 

Praktijkverpleegkundigen

De praktijkverpleegkundigen werken onder verantwoordelijkheid en supervisie van de huisarts. Behandeling en begeleiding vindt plaats na verwijzing van de huisarts. Zij zijn bevoegd om zelfstandig te beslissen en te werken.

Onze praktijkverpleegkundige Miriam Rutten doet zelfstandig spreekuur voor (leefstijl)begeleiding van mensen met hoge bloeddruk, hoog cholesterol, suikerziekte (Diabetes Mellitus), astma en COPD. Ook voert zij verscheidene tests en onderzoeken uit, zoals een longfunctiemeting. Miriam werkt op donderdag bij De Vlieter.

Miriam wordt ondersteund door assistente Marion. Marion doet ook zelfstandige spreekuren voor leefstijladvies en begeleidt mensen met het stoppen met roken. Voor begeleiding bij het stoppen met roken heeft u geen verwijzing nodig van de huisarts. U kunt hiervoor direct een afspraak maken via de assistente. Vraag wel even bij uw verzekering na wat de vergoeding is.

Onze praktijkverpleegkundige Marchien van Dijk heeft ouderenzorg in haar takenpakket. Het doel hiervan is om alle kwetsbare ouderen binnen de praktijk in kaart te brengen en de juiste zorg te geven en/of te organiseren. Zij kan bij vragen over het geheugen een geheugentest afnemen (MMSE en MOCA) en samen met de patiënt en familie passende zorg en ondersteuning aanbieden. Zij geeft voorlichting en is op de hoogte van wat er allemaal voor aanbod is in het sociale en medische domein voor ouderen in de regio. Daarvoor heeft zij korte lijnen met andere hulpverleners zoals de thuiszorg, ‘casemanagers dementie’ en de gemeente. Daarnaast is Marchien een ervaren verpleegkundige op het gebied van wondzorg.

 

Praktijkondersteuners GGZ

De praktijkondersteuners GGZ (POH-GGZ) Caroline Brand, Alberdien Polinder en Elmira Karels ondersteunen de huisartsen bij het begeleiden van volwassenen met psychische klachten en psychosociale problemen. Begeleiding door de POH-GGZ vindt plaats na verwijzing van de huisarts.

Caroline Brand is psycholoog en werkt sinds 2016 in Het Foort als POH-GGZ voor alle huisartspraktijken. Ze biedt een luisterend oor en denkt graag met u mee. Samen met u werkt ze aan uw herstel, zodat u daarna zelf weer verder kan. Caroline is aanwezig op woensdag, donderdag en vrijdag.

Alberdien Polinder heeft veel ervaring vanuit diverse functies als maatschappelijk werker en heeft daarnaast de POH-GGZ opleiding afgerond. Zij werkt sinds 2020 voor alle huisartspraktijken in Het Foort. Haar werkdagen zijn maandag en vrijdag.

Elmira Karels is psycholoog en heeft in de geestelijke gezondheidszorg gewerkt. Sinds 2014 werkt zij als POH-GGZ in de huisartsenpraktijken in Scherpenzeel. In haar werk vindt zij het belangrijk dat u de ruimte krijgt uw verhaal te vertellen en waar u in het dagelijks leven tegenaan loopt. Zij biedt vervolgens passende begeleiding en ondersteuning.

Voor kinderen tot 18 jaar is kinderpsycholoog Carien van der Linde werkzaam in onze praktijk. Zij helpt de huisartsen met de diagnostiek en de verwijsmogelijkheden voor kinderen met psychische klachten of lichamelijke klachten. Zij heeft de mogelijkheid om ook kortdurende therapie en voorlichting te geven aan kinderen en ouders. Daarnaast heeft zij de expertise om hypnotherapie te geven, een therapie die bijvoorbeeld goed helpt bij het verminderen van klachten van het prikkelbare darm syndroom en bij spanningsklachten.