Nieuws – Huisartsenpraktijk de Vlieter – Scherpenzeel
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk de Vlieter
Vijverlaan 4D 3925EM
Scherpenzeel

Nieuws

Vitamine D wordt niet meer vergoed vanaf 1 januari 2023

Vanaf 1 januari 2023 moeten de middelen met Vitamine D door de patiënt zelf worden betaald. Dit geldt voor middelen met alle doseringen en ook de combinatie-middelen.

Als u vitamine D gebruikt, is het belangrijk om dit te blijven doen!

Vitamine D zorgt onder meer voor sterke botten, tanden en spieren. Veel mensen maken zelf genoeg vitamine D in hun lichaam aan door de zon. Dit geldt vaak niet voor mensen die ouder zijn dan 50, die zwanger zijn, die een donkere huid hebben en die niet zoveel buiten komen.

Zorginstituut Nederland heeft geadviseerd de vitamine D niet meer te laten vergoeden door de zorgverzekering, omdat de kosten van dit medicijn relatief laag zijn en daarnaast is het ook makkelijk aan te schaffen. De samenleving is per persoon 10 keer duurder uit als vitamine D uit het basispakket vergoed blijft. Door vitamine D uit het basispakket te halen, kan er €129 miljoen per jaar worden besteed aan zorg die wel noodzakelijk is om te verzekeren.

Vitamine D is verkrijgbaar bij de apotheek, de drogist en de supermarkt. Dit kost gemiddeld tussen de 7 en de 8 euro per jaar.

Let wel goed op de sterkte van het middel!
Die staat aangegeven in Internationale Eenheden (IE of IU) of in microgram (mcg of µg). 1 microgram is gelijk aan 40 Internationale Eenheden.

 

Iedereen mag nu een afspraak maken voor een coronaprik

In het najaar en in de winter kan het coronavirus opleven. Met de coronaprik kunt u voorkomen dat u ernstig ziek wordt door corona. Daarnaast is de kans kleiner dat u anderen besmet. Hoe meer mensen de coronaprik halen, hoe beter een opleving van het coronavirus kan worden afgeremd.

Iedereen van 12 jaar en ouder kan een afspraak maken voor de herhaalprik. Ga naar planjeprik.nl of bel met 0800 7070 (7 dagen per week, van 08.00 uur tot 20.00 uur).
Op tientallen locaties kunt u al terecht zonder afspraak. Wilt u weten welke locaties dat zijn? Ga naar prikkenzonderafspraak.nl.

 

Nieuwe vaste waarnemende huisarts

Drs. Yvon Roeleveld werkt sinds september 2022 als waarnemend huisarts bij De Vlieter. Sinds het afronden van de huisartsenopleiding in 2018 heeft zij in verschillende huisartsenpraktijken gewerkt. Als basisarts, voorafgaand aan de huisartsenopleiding, heeft zij op de Spoedeisende Hulp, bij Kindergeneeskunde en in de Psychiatrie gewerkt. Haar vaste werkdagen zijn woensdag en donderdag. Daarnaast kunt u haar soms ook op een andere dag treffen.

Yvon Roeleveld: “Het mooie aan het huisartsen vak vind ik het contact met de patiënten en de grote variatie aan klachten die voorbij komt op het spreekuur. Ik vind het belangrijk om persoonlijke zorg te leveren en samen te overleggen welke zorg voor de patiënt het best passend is.”

“In mijn vrije tijd loop ik hard, geniet ik van wandelen en van het lezen van een goed boek. Daarnaast breng ik graag veel tijd door met mijn man en zoontje en vind ik het leuk vrienden op te zoeken.”

Dr. Roeleveld is op dit moment met zwangerschapsverlof. Dr. E. Huisman neemt waar voor haar. Onder het kopje ‘Team’ vindt u een foto van dr. Huisman.

Vanaf 10 mei is dr. Roeleveld weer aanwezig in onze praktijk. Zij beviel recent van een gezonde dochter.

 

Huisarts in opleiding

Per 1 september 2022 is Koen Willemsen bij ons werkzaam als huisarts in opleiding.

Drs. Willemsen werkt sinds 1 september 2022 als Huisarts In Opleiding bij praktijk De Vlieter. Voordat hij aan de opleiding tot huisarts begon, heeft hij werkervaring opgedaan bij Kindergeneeskunde en in de Ouderenzorg. Zijn vaste werkdagen zijn maandag, dinsdag en vrijdag.

 

Nieuw bij de Vlieter: consult via beeldbellen

Sinds kort is het mogelijk om een afspraak te maken voor een consult via beeldbellen. Zo’n videoconsult is een afspraak, waarbij u en de huisarts elkaar op een afgesproken tijdstip, via een beeldscherm zien en horen. U hoeft hiervoor niet naar de praktijk te komen. Enkele klachten die geschikt zijn voor beeldbellen zijn:

» Vragen over medicatie en medicatie-jaargesprekken

» Anticonceptie

» Hooikoorts en allergie

» Huidklachten (behalve moedervlekken)

» Tekenbeet

» SOA

Indien u twijfelt of uw klacht geschikt is voor beeldbellen, kunt u dit met de assistente bespreken.

U kunt deze afspraak zelf inplannen via de digitale Patiëntenomgeving (Patiëntenportaal) of door te bellen naar de assistente. We gebruiken de beveiligde omgeving ‘WeSeeDo’. U hoeft er geen software voor te installeren.

 

Dokter Kraak gestopt bij Huisartsenpraktijk De Vlieter

Helaas moesten we afscheid nemen van dr. Helen Kraak. Zij is geëmigreerd en was 14 juli 2022 voor het laatst werkzaam in onze praktijk. We wensen haar het allerbeste in haar nieuwe woonomgeving, samen met haar man en kinderen.

Zo nu en dan zult u dr. Kraak nog wel tegenkomen. Als zij even in Nederland is, komt ze vaak een paar dagen bij de Vlieter werken.