Nieuws – Huisartsenpraktijk de Vlieter – Scherpenzeel
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk de Vlieter
Vijverlaan 4D 3925EM
Scherpenzeel

Nieuws

Griep- en Pneumokokkenvaccinaties vinden plaats op donderdag 26 oktober van 17.00 tot 19.00 uur

De herfst staat weer voor de deur en dan is het tijd voor de bekende vaccinaties tegen Griep en voor sommigen ook tegen Pneumokokken. De beide vaccinaties geven we niet in een aparte ronde, maar tegelijk als dat van toepassing is voor u.

U ontvangt rond 9 oktober een uitnodiging op papier in de brievenbus.

Wij vragen u goed te letten op de tijd waarop u wordt verwacht. Door de aanvangstijden te verdelen, zorgen we ervoor dat het niet te druk wordt op bepaalde momenten.

Vergeet u niet de brief mee te nemen? We hebben hem nodig voor de administratieve afhandeling.

Tot 26 oktober!

 

Herma van den Heuvel start als Praktijkverpleegkundige Ouderenzorg

Vanaf 1 september gaat Herma van den Heuvel aan de slag als Praktijkverpleegkundige Ouderenzorg voor alle huisartsenpraktijken in Scherpenzeel.

Zij zegt: “Ik vind het een uitdaging om met ouderen te werken. Ik zie er ook naar uit om me nog meer te gaan verdiepen in de zorg rondom ouderen en de huisartsen daarin te ondersteunen.”

Het komende jaar gaat Herma de post- HBO opleiding Ouderenzorg in de eerste lijn volgen. Het doel daarvan is de kwaliteit van de ouderenzorg verbeteren. Daarnaast gaat zij Marchien van Dijk, onze Praktijkverpleegkundige Ouderenzorg assisteren. In 2007 heeft Herma de opleiding HBO-Verpleegkunde afgerond aan de Christelijke Hogeschool in Ede (CHE). Voordat zij als wijkverpleegkundige ging werken, heeft zij een aantal jaren in het ziekenhuis gewerkt op verschillende afdelingen, zowel intern als chirurgisch.

Scherpenzeel is voor haar vertrouwd gebied, want zij werkt al vanaf 2008 als wijkverpleegkundige bij een thuiszorgorganisatie in Scherpenzeel.

Zij is aanwezig op de donderdagen.

Herma van den Heuvel

 

Dr. Bosch met zwangerschapsverlof

In mei is dokter Bosch met zwangerschapsverlof gegaan. Zij werd vervangen door dokter Huisman en zal in september worden vervangen door dokter Van Dijk. Vanaf 2 oktober is dokter Bosch weer aanwezig.

Dokter H. van Dijk

 

Vitamine D wordt niet meer vergoed vanaf 1 januari 2023

Vanaf 1 januari 2023 moeten de middelen met Vitamine D door de patiënt zelf worden betaald. Dit geldt voor middelen met alle doseringen en ook de combinatie-middelen.

Als u vitamine D gebruikt, is het belangrijk om dit te blijven doen!

Vitamine D zorgt onder meer voor sterke botten, tanden en spieren. Veel mensen maken zelf genoeg vitamine D in hun lichaam aan door de zon. Dit geldt vaak niet voor mensen die ouder zijn dan 50, die zwanger zijn, die een donkere huid hebben en die niet zoveel buiten komen.

Zorginstituut Nederland heeft geadviseerd de vitamine D niet meer te laten vergoeden door de zorgverzekering, omdat de kosten van dit medicijn relatief laag zijn en daarnaast is het ook makkelijk aan te schaffen. De samenleving is per persoon 10 keer duurder uit als vitamine D uit het basispakket vergoed blijft. Door vitamine D uit het basispakket te halen, kan er €129 miljoen per jaar worden besteed aan zorg die wel noodzakelijk is om te verzekeren.

Vitamine D is verkrijgbaar bij de apotheek, de drogist en de supermarkt. Dit kost gemiddeld tussen de 7 en de 8 euro per jaar.

Let wel goed op de sterkte van het middel!
Die staat aangegeven in Internationale Eenheden (IE of IU) of in microgram (mcg of µg). 1 microgram is gelijk aan 40 Internationale Eenheden.

 

Pim Schutte nieuwe Prakijkondersteuner GGZ voor de jeugd tot 18 jaar

Pim Schutte is GZ-psycholoog en werkt sinds januari 2023 in Het Foort als Specialistische Ondersteuner Jeugd (SOJ-GGZ) voor alle huisartsenpraktijken.

Daarnaast is Pim werkzaam bij Karakter (academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie), polikliniek neurobiologische ontwikkelingsstoornissen (ASS/ADHD).

Pim kan snel meekijken en advies en consultatie geven, screening doen of zelf een korte behandeling opstarten. Het doel daarvan is dat het kind/de jeugdige in de eigen omgeving geholpen en indien nodig, doorverwezen wordt. Hulp op de juiste plek is het motto van de SOJ (zo licht als mogelijk en zo zwaar als nodig).

Pim werkt op de dinsdag.

Pim Schutte

 

Yvon Roeleveld is vaste waarnemende huisarts

Drs. Yvon Roeleveld werkt sinds september 2022 als waarnemend huisarts bij De Vlieter. Sinds het afronden van de huisartsenopleiding in 2018 heeft zij in verschillende huisartsenpraktijken gewerkt. Als basisarts, voorafgaand aan de huisartsenopleiding, heeft zij op de Spoedeisende Hulp, bij Kindergeneeskunde en in de Psychiatrie gewerkt. Haar vaste werkdagen zijn woensdag en donderdag. Daarnaast kunt u haar soms ook op een andere dag treffen.

Yvon Roeleveld

“Het mooie aan het huisartsen vak vind ik het contact met de patiënten en de grote variatie aan klachten die voorbij komt op het spreekuur”, aldus dokter Roeleveld. “Ik vind het belangrijk om persoonlijke zorg te leveren en samen te overleggen welke zorg voor de patiënt het best passend is.”

“In mijn vrije tijd loop ik hard, geniet ik van wandelen en van het lezen van een goed boek. Daarnaast breng ik graag veel tijd door met mijn man en zoontje en dochter en vind ik het leuk vrienden op te zoeken.”

 

Mogelijk bij de Vlieter: consult via beeldbellen

Sinds kort is het mogelijk om een afspraak te maken voor een consult via beeldbellen. Zo’n videoconsult is een afspraak, waarbij u en de huisarts elkaar op een afgesproken tijdstip, via een beeldscherm zien en horen. U hoeft hiervoor niet naar de praktijk te komen. Enkele klachten die geschikt zijn voor beeldbellen zijn:

» Vragen over medicatie en medicatie-jaargesprekken

» Anticonceptie

» Hooikoorts en allergie

» Huidklachten (behalve moedervlekken)

» Tekenbeet

» SOA

Indien u twijfelt of uw klacht geschikt is voor beeldbellen, kunt u dit met de assistente bespreken.

U kunt deze afspraak zelf inplannen via de digitale Patiëntenomgeving (Patiëntenportaal) of door te bellen naar de assistente. We gebruiken de beveiligde omgeving ‘WeSeeDo’. U hoeft er geen software voor te installeren.