Nieuws – Huisartsenpraktijk de Vlieter – Scherpenzeel
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk de Vlieter
Vijverlaan 4D 3925EM
Scherpenzeel

Nieuws

Doktersassistente Désiré Drenthe 25 jaar in dienst!

De meeste patiënten kennen haar inmiddels heel goed: Désiré Drenthe. Zij heeft zich al 25 jaar met veel passie en kundigheid ingezet voor huisartsenpraktijk de Vlieter. In eerste instantie werkte zij met huisarts Josje Mulder als praktijkhouder en sinds een aantal jaren met huisarts Yvonne van Melick. 

We zijn als praktijk heel blij met de kennis, toewijding en collegialiteit die Désiré heeft getoond in de afgelopen 25 jaar.
Van harte gefeliciteerd namens alle collega’s met dit jubileum, Désiré!

 

Dokter Hubert van Dijk met pensioen

Op 5 januari 2024 heeft dokter van Dijk afscheid genomen van de Vlieter, omdat hij met pensioen is gegaan. We vinden het als praktijk erg jammer om hem te moeten missen als waarnemend arts. Jarenlang was hij een vaste kracht die veel ervaring meenam in de praktijk.

We wensen hem een mooie tijd toe samen met zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen. Geniet ervan!
Namens alle medewerkers van de huisartsenpraktijk.

Hubert van Dijk

 

Herma van den Heuvel start als Praktijkverpleegkundige Ouderenzorg

Vanaf 1 september gaat Herma van den Heuvel aan de slag als Praktijkverpleegkundige Ouderenzorg voor alle huisartsenpraktijken in Scherpenzeel.

Zij zegt: “Ik vind het een uitdaging om met ouderen te werken. Ik zie er ook naar uit om me nog meer te gaan verdiepen in de zorg rondom ouderen en de huisartsen daarin te ondersteunen.”

Het komende jaar gaat Herma de post- HBO opleiding Ouderenzorg in de eerste lijn volgen. Het doel daarvan is de kwaliteit van de ouderenzorg verbeteren. Daarnaast gaat zij Marchien van Dijk, onze Praktijkverpleegkundige Ouderenzorg assisteren. In 2007 heeft Herma de opleiding HBO-Verpleegkunde afgerond aan de Christelijke Hogeschool in Ede (CHE). Voordat zij als wijkverpleegkundige ging werken, heeft zij een aantal jaren in het ziekenhuis gewerkt op verschillende afdelingen, zowel intern als chirurgisch.

Scherpenzeel is voor haar vertrouwd gebied, want zij werkt al vanaf 2008 als wijkverpleegkundige bij een thuiszorgorganisatie in Scherpenzeel.

Zij is aanwezig op de donderdagen.

Herma van den Heuvel

 

Vitamine D wordt niet meer vergoed vanaf 1 januari 2023

Vanaf 1 januari 2023 moeten de middelen met Vitamine D door de patiënt zelf worden betaald. Dit geldt voor middelen met alle doseringen en ook de combinatie-middelen.

Als u vitamine D gebruikt, is het belangrijk om dit te blijven doen!

Vitamine D zorgt onder meer voor sterke botten, tanden en spieren. Veel mensen maken zelf genoeg vitamine D in hun lichaam aan door de zon. Dit geldt vaak niet voor mensen die ouder zijn dan 50, die zwanger zijn, die een donkere huid hebben en die niet zoveel buiten komen.

Zorginstituut Nederland heeft geadviseerd de vitamine D niet meer te laten vergoeden door de zorgverzekering, omdat de kosten van dit medicijn relatief laag zijn en daarnaast is het ook makkelijk aan te schaffen. De samenleving is per persoon 10 keer duurder uit als vitamine D uit het basispakket vergoed blijft. Door vitamine D uit het basispakket te halen, kan er €129 miljoen per jaar worden besteed aan zorg die wel noodzakelijk is om te verzekeren.

Vitamine D is verkrijgbaar bij de apotheek, de drogist en de supermarkt. Dit kost gemiddeld tussen de 7 en de 8 euro per jaar.

Let wel goed op de sterkte van het middel!
Die staat aangegeven in Internationale Eenheden (IE of IU) of in microgram (mcg of µg). 1 microgram is gelijk aan 40 Internationale Eenheden.

 

Yvon Roeleveld vaste waarnemende huisarts

Drs. Yvon Roeleveld werkt sinds september 2022 als waarnemend huisarts bij De Vlieter. Sinds het afronden van de huisartsenopleiding in 2018 heeft zij in verschillende huisartsenpraktijken gewerkt. Als basisarts, voorafgaand aan de huisartsenopleiding, heeft zij op de Spoedeisende Hulp, bij Kindergeneeskunde en in de Psychiatrie gewerkt. Haar vaste werkdagen zijn woensdag en donderdag. Daarnaast kunt u haar soms ook op een andere dag treffen.

Yvon Roeleveld

“Het mooie aan het huisartsen vak vind ik het contact met de patiënten en de grote variatie aan klachten die voorbij komt op het spreekuur”, aldus dokter Roeleveld. “Ik vind het belangrijk om persoonlijke zorg te leveren en samen te overleggen welke zorg voor de patiënt het best passend is.”

“In mijn vrije tijd loop ik hard, geniet ik van wandelen en van het lezen van een goed boek. Daarnaast breng ik graag veel tijd door met mijn man en zoontje en dochter en vind ik het leuk vrienden op te zoeken.”