Nieuws – Huisartsenpraktijk de Vlieter – Scherpenzeel
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk de Vlieter
Vijverlaan 4D 3925EM
Scherpenzeel

Nieuws

Dokter Kraak stopt bij Huisartsenpraktijk De Vlieter

Helaas moeten we afscheid nemen van dr. Helen Kraak. Zij gaat emigreren en is donderdag 14 juli voor het laatst werkzaam in onze praktijk. We wensen haar het allerbeste in haar nieuwe woonomgeving, samen met haar man en kinderen.

 

Wij voerden actie voor goede huisartsenzorg

Van maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli heeft onze praktijk actie gevoerd, samen met alle andere huisartsen in Nederland. Daarmee hebben we om aandacht gevraagd voor de druk op de huisartsenzorg.

Dat deden en doen we in het belang van al onze patiënten. We vinden dat in Nederland iedereen terecht moet kunnen bij een huisarts. Maar dat staat onder druk. De werkdruk in de huisartsenzorg is hoog en wanneer we patiënten verwijzen naar het ziekenhuis en de ggz zijn er vaak lange wachtlijsten.

Wat we graag willen:

– meer tijd hebben voor onze patiënten;

– minder drukte in de avond-, nacht- en weekenddiensten;

– betaalbare huisvesting voor alle huisartsenpraktijken;

– dat de wachtlijsten in ziekenhuizen, de ggz en jeugdzorg worden opgelost.

Op vrijdagmiddag 1 juli gingen we met veel huisartsen en medewerkers naar het Malieveld in Den Haag voor een manifestatie. We hopen dat deze actie een goede uitwerking heeft op de besluitvorming van de regering.

 

Huisarts in opleiding

Per 1 september 2021 is Annelie Tromp bij ons werkzaam als huisarts in opleiding.
U vindt een foto van haar onder het kopje ‘Team’.

 

Elmira Karels nieuwe Praktijkondersteuner GGZ

Elmira Karels is sinds maart 2022 weer werkzaam als POH-GGZ. Elmira is psycholoog en heeft in de geestelijke gezondheidszorg gewerkt. Sinds 2014 was zij al werkzaam in de huisartsenpraktijken in Scherpenzeel. U vindt een foto van haar onder het kopje ‘Team’.

 

Nieuw bij de Vlieter: consult via beeldbellen

Sinds kort is het mogelijk om een afspraak te maken voor een consult via beeldbellen. Zo’n videoconsult is een afspraak, waarbij u en de huisarts elkaar op een afgesproken tijdstip, via een beeldscherm zien en horen. U hoeft hiervoor niet naar de praktijk te komen. Enkele klachten die geschikt zijn voor beeldbellen zijn:

» Vragen over medicatie en medicatie-jaargesprekken

» Anticonceptie

» Hooikoorts en allergie

» Huidklachten (behalve moedervlekken)

» Tekenbeet

» SOA

Indien u twijfelt of uw klacht geschikt is voor beeldbellen, kunt u dit met de assistente bespreken.

U kunt deze afspraak zelf inplannen via de digitale Patiëntenomgeving (Patiëntenportaal) of door te bellen naar de assistente. We gebruiken de beveiligde omgeving ‘WeSeeDo’. U hoeft er geen software voor te installeren.

 

Corona

»  Sinds een aantal weken heeft u de mogelijkheid om in gesprek te gaan met GGD-medewerkers over coronavaccinaties. Iedere maandag zijn er GGD-medewerkers aanwezig in de hal van Het Foort, van 13.30 – 16.00 uur. Zij kunnen uw vragen beantwoorden, of u verder helpen.

»  U kunt ook op internet kijken voor antwoorden op uw vragen over coronavaccinatie. Ga naar: www.coronavaccinatie.nl of bel het landelijke publieksinformatienummer 0800 – 1351.

»  U kunt zich dichtbij laten testen op corona op de testlocatie aan de Dorpsstraat 17 in Woudenberg. De testlocatie is  geopend op afspraak.